Model islamského bankovníctva - Drutarovská, Jana, 1989-
Islamské bankovníctvo a fungovanie islamskej ekonomiky, ktoré je zasadené do kontextu dodržiavania a uplatňovania šaríe, v súčasnosti predstavuje zaujímavú alternatívu k tradičnému modelu komerčného bankovníctva. Príspevok deskriptívne charakterizoval rozdiely v základných princípoch fungovania islamského modelu v porovnaní s komerčným modelom. Teoretický úvod do problematiky islamského bankovníctva a vnímania ekonomiky z pohľadu islamského vierovyznania.