Aporie politického jednání u Hannah Arendové - Černý, Jan
Politická teória Hannah Arendtovej je postavená na presvedčení, ktoré má podľa jej názoru svôj pôvod v gréckej politickej praxi. Oddelenie verejného priestoru, v ktorom sa politický život odohráva od súkromnej sféry domácnosti, v ktorej sa zaisťuje číre uchovanie života.