Nemecko-turecké vzťahy vo svetle migračnej krízy - Dudášová, Marianna
Analýza nemecko-tureckých vzťahov z pozície teórie vzájomnej závislosti. Vzťahy medzi oboma krajinami sú multidimenzionálne, pričom vojenské a bezpečnostné otázky nehrajú v súčasnosti kľúčovú úlohu. Intenzita nemecko-tureckých vzťahov je evidentná na politickej, hospodárskej i kultúrnej úrovni. Analýza asymetrickej závislosti v nemecko-tureckých vzťahoch. Príspevok sa zameriava na dva typy asymetrie – prvý vyplýva z rozličných zahraničnopolitických cieľov Nemecka a Turecka, druhý z rozličného hodnotového rámca. Migračná kríza ako nový impulz pre nemecko-turecké vzťahy.