Kolstov kvázištát: prípadová štúdia Podnesterska - Goda, Samuel
Podnestersko - podľa Kolstova. Budovanie národa, podnesterskej identity - nie na etnicite, ale na spoločnom jazyku (ruskom) a na určitej sovietskej nostalgii. Podnestersko by bolo bez pomoci Ruskej federácie neschopné prežitia v dnešnej forme. Analýza zapojenia sa medzinárodné spoločenstva do riešenia tohto konfliktu, najmä na príklade OBSE.