Definition of internal control within the purview of COSO - Vépyová, Mária
V roku 1992 COSO (Commitee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission - Výbor sponzoringu organizácií komisie Treadway) vyvinul model pre hodnotenie interných kontrol. Je to štandard, na podklade ktorého organizácie prijímajú opatrenia na zvýšenie účinnosti svojich systémov vnútornej kontroly. Zameranie internej kontroly.