Vzťahy Číny a regiónu Latinskej Ameriky a Karibiku v oblasti energetiky - Hlavová, Natália, 1991-
Súčasná situácia vo vývoji vzťahov medzi krajinami Latinskej Ameriky, Karibiku a Čínou. Historický vývoj týchto vzťahov a ich zmluvný základ. Zdroje záujmu Číny o tento región. Významné postavenie energetického sektora v tomto vzťahu.