Priority SK PRES v ekonomickej oblasti - Ivanová, Eva
Priority Slovenskej republiky počas jej polročného predsedníctva v Rade EÚ (SK PRES 07/2016 – 12/2016) budú vychádzať z 5 priorít Strategického programu pre Úniu v časoch zmien. Sú medzi nimi iniciatívy ako Únia zamestnanosti, rastu a konkurencieschopnosti, Únia príležitostí pre jej občanov, Energetická únia s perspektívnou klimatickou politikou, Únia slobody, bezpečnosti a spravodlivosti a Únia ako silný globálny aktér. Slovenská republika si je vedomá potreby rozvoja EÚ najmä v ekonomickej oblasti, preto sa tejto oblasti týkajú až 4 z piatich oblastí priorít SK PRES.