Vytváranie optimálneho ekonomického modelu diplomacie v menších krajinách vo fáze globalizácie – príklad Slovenska a Dánska - Boháč, Radomír
Náčrt očakávaní slovenskej podnikateľskej sféry od ekonomickej diplomacie a spôsob ďalšieho zefektívnenia existujúceho modelu ekonomickej diplomacie, rešpektujúc politické, ekonomické a historické špecifiká. Budúce smerovanie SARIO, ktoré predstavuje jeden z kľúčových nástrojov na podporu investícií, obchodu. Systémové opatrenia a návrhy z hľadiska praktických aktivít, dosahu a výkonu ekonomickej diplomacie v podmienkach SR, na základe syntézy poznatkov získaných analýzou dánskeho modelu a best practicies. Odporúčania z hľadiska ďalšieho vytvárania optimálneho inštitucionálneho modelu slovenskej ekonomickej diplomacie, rešpektujúc vonkajšie a vnútorné determinanty.