Správanie Štátneho globálneho dôchodkového fondu Nórska, lekcie pre súkromných investorov - Braga, Denys
Štátne investičné fondy sa stali významnými finančnými inštitúciami, a majú tendenciu aj naďalej rýchlo rasť, najmä v období vysokých cien na nerastné suroviny. Porovnanie správania štátnych investičných fondov na príklade nórskeho Štátneho globálneho penzijného fondu a súkromných investorov. Nórsky ropný fond poskytuje vynikajúcu príležitosť pre systematickú analýzu. Porovnanie investičného správania suverénnych fondov so súkromnými investormi.