Vybrané špecifiká a súčasné postavenie islamského finančného sektora - Drutarovská, Jana, 1989-
Charakteristika súčasného postavenia a špecifiká islamského bankového a finančného sektora. Vybrané špecifické zásady fungovania finančného sektora a investovania z pohľadu islamského práva šaría. Charakteristika povinnosti platiť zakát a zákaz riba. Súčasné postavenie islamského finančného sektora a to z regionálneho hľadiska, celkového množstva aktív v súlade so šaríou, množstva islamských finančných inštitúcií, postavenia islamských cenných papierov a skupiny islamských indexov. Vybrané rozdiely medzi konvenčným a islamským modelom v kontexte zákazu riba podľa americkej finančnej spoločnosti LARIBA.