Sociálno-ekonomická situácia v Bolívii v kontexte trvalo udržateľného rozvoja - Janubová, Barbora, 1991-
Súčasná sociálno-ekonomická situácia a prekážky trvalo udržateľného rozvoja v Bolívii. Hlavné hrozby v oblasti postavenia pôvodného obyvateľstva a v environmentálnej oblasti. V porovnaní s latinskoamerickým regiónom Bolívia zaostáva v celkovom rozvoji, konkrétne v poskytovaní základných služieb (prístup k vode, sanitácia, závislosť na tradičnej biomase, elektrifikácia) a v ochrane životného prostredia. Ďalšou prekážkou je diskriminácia indiánskeho obyvateľstva na trhu práce a tiež vo vyššie spomínaných službách.