Uhlie a jeho postavenie v energetike ČĽR - Kadvanová, Katarína
V súčasnosti čelí Čína v dôsledku rýchlej industrializácie založenej na extrémnej spotrebe uhlia vážnym ekologickým problémom, súvisiacich najmä so znečisteným ovzduším. Znižovanie jeho spotreby je preto kľúčové pre zmiernenie negatívnych dopadov na životné prostredie v Číne. Príspevok preto analyzuje význam uhlia v čínskom sektore energetiky a dopady jeho spotreby na životné prostredie.