Rolle der Sprache bei der Identitätsbildung im monokulturellen, bikulturellen und multikulturellen Umfeld - Helmová, Milena, 1954-
Vplyv kultúrneho prostredia a jazyka na identitu jedinca. Vzájomný podmieňujúci vzťah uvedených komponentov pri vytváraní identity. Akým spôsobom sa prejavujú a od čoho závisia pozitívne a negatívne dôsledky bilingvizmu na indivíduum.