Utečenecká kríza z pohľadu kultúr - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Súčasná kríza, ktorú spôsobil nárast imigračných vĺn, pokúšajúcich sa dostať nelegálne do Európy viacerými cestami. Najčastejšie krajiny pôvodu a cieľové krajiny migrácie. Porovnanie kultúrnych dimenzií týchto krajín. Možné zdroje konfliktov a ťažkostí na oboch stranách. Porovnanie nemeckej kultúry, ako najvyhľadávanejšej cieľovej krajiny so sýrskou, irackou a eritrejskou, keďže z týchto najčastejšie pochádzajú žiadatelia o azyl.