Diplomatic notes and their linguistic characteristics - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Charakteristika diplomatických nót a iných oznámení používaných v diplomatickej praxi z jazykového hľadiska a taktiež z hľadiska obsahového, žánrového a formálneho. Verbálna a formálna (osobná) nóta ako najčastejšie používané formy externej diplomatickej korešpondencie. Diplomatické nóty z lingvistického hľadiska. Niekoľko príkladov ustálených slovných spojení typických pre verbálne nóty v angličtine s cieľom poukázať na osobitosti diplomatického jazyka.