Fremdsprachenunterricht im Kontext der Humanisierung - Mrázová, Mária
Významnou súčasťou všeobecného vzdelávania je aj výučba cudzích jazykov. Nakoľko je štúdium cudzích jazykov považované za kognitívny a predovšetkým komunikatívny proces, je dôležité akým spôsobom, akou metódou sa cudzie jazyky vyučujú. Stredobodom pozornosti venovanej metodologickým úvahám by mal byť človek (žiak/študent), humanizácia vyučovania, vytvorenie vhodnej atmosféry na vyučovaní, empatia a tolerancia voči kultúrnej rôznorodosti.