Výkonnosť podniku ako dôsledok produktivity a kvality výstupov - Štofová, Lenka, 1989-
Systém manažérstva kvality ako jeden z mnohých faktorov, ktorý môže zvýšiť výkonnosť podniku. Vzťah kvality a výkonnosti v súčasnosti dokumentujú rôzne moderné spôsoby merania výkonnosti podniku. Väčšina problémov produktivity práce je spojená s nedostatočnou kvalitou výstupov a snaha zvyšovať ju musí viesť najmä k riešeniu problémov v oblasti nezhôd, ktoré vznikajú vo výrobných procesoch. Potvrdenie vzájomného vzťahu kvality podnikových procesov v rámci implementovaného systému manažérstva kvality a dosahovanej výkonnosti podniku na základe finančnej analýzy, na ktorej zvyšovanie zároveň vplýva aj dosahovaná produktivita práce v závislosti od spôsobu jej vyjadrenia.