Corporate Culture and the Role of Internal Audit - Muchová, Martina, 1973-
Pojem kultúra. Ako merať kultúru podniku. Organizácie sa zaujímajú o kultúru, ako nikdy predtým. Vedia, že zdravá kultúra je neoddeliteľnou súčasťou výsledku firmy, aj jej prežitia. Firemná kultúra je nehmotný majetok, ktorý sa dá premeniť na viditeľnú hodnotu organizácie vo forme inovácií, firemnej agility, knowhow, morálky pracovníkov, povesti a imidžu značky. Verejná a regulačná kontrola firemnej kultúry by sa mala zintenzívniť. Kým sa nájde optimálny prístup ku kultúre auditu, je interný audit na začiatku cesty za ním.