Zaradenie krajín do kurzových systémov - Badura, Peter, 1978-
Štyri hlavné skupiny kurzových systémov. Charakteristika kurzových systémov: Hard pegs (pevne naviazané kurzy), Soft pegs (ľahko naviazané kurzy), Floating (plávajúce kurzy), Residual (zvyšné kurzové systémy). Vplyv kurzových systémov na podniky.