Vznik a vývoj družstevníctva na Slovensku - Bartoš, Adam
Predchodcovia prvých družstiev. Spoločenské podmienky a situácia v období vzniku Spolku gazdovského. Založenie prvého úverového družstva. Vývoj úverových družstiev vo vybraných obdobiach. Nové výrobné postupy po roku 1848. Družstevné teórie. Družstevné princípy.