Pomerné odpočítanie dane z pridanej hodnoty v roku 2016 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Pod odpočítaním dane rozumieme odpočítanie dane v plnej výške alebo v pomernej výške od celkového súčtu súm dane na výstupe za príslušné zdaňovacie obdobie. Výška odpočítateľnej dane závisí od charakteru podnikateľskej činnosti platiteľa.