Účtovanie pohybu majetku v ROPO a základná finančná kontrola - Sýkora, Jozef
Dve zákonné požiadavky, a to správny spôsob účtovania v prostredí organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti obce (príspevkové a rozpočtové organizácie) a zároveň výkon základnej finančnej kontroly. Obe zákonné požiadavky sa vzájomné prekrývajú, a to v čase účtovania, kedy sa zodpovednými zamestnancami overujú účtovné prípady aj základnou finančnou kontrolou.