Dobiehanie eurofondov pomohlo naštartovať slovenské investície v roku 2015 - Hudcovský, Martin, 1988-
Investície v SR v roku 2015 boli veľmi dôležitým prispievateľom k ekonomickému rastu krajiny. Dobiehanie programového obdobia 2007 - 2013 znamenalo veľmi výrazný nárast čerpania finančných prostriedkov z EÚ, avšak dôležitým faktorom pri ich využívaní by mala byť aj ich štruktúra, nie len ich samotný objem. To platí obzvášť pri snahe pomocou nich intenzívne konvergovať k životnej úrovni krajín v západnej Európe.