Ženy v rodinných domácnostech s dětmi a jejich postavení na trhu práce v kontextu vývoje po roce 1989 - Nývlt, Ondřej
Zmeny v rodinnom chovaní v Česku po roku 1989 - nárast rozpadu partnerských domácností, odkladanie narodenia detí do vyššieho veku, nárast počtu alternatívných spolužití. Zladenie rodinného a pracovného života. Vplyv vzdelania na participáciu matiek na trhu práce.