Ekonomický růst a lidský rozvoj v rozvojových zemích: zázračný, nebo začarovaný kruh? - Schlossarek, Martin
Pojem ľudské zdroje a ekonomický rast. Vzťahy medzi ekonomickým rastom a ľudskými zdrojmi. Väzba od ekonomického rastu k ľudskému rozvoju. Väzba od ľudského rozvoja k ekonomickému rastu. Analýza vyváženosti a kvalita ľudského rozvoja a ekonomického rastu v rozvojových krajinách.