<The> Impact of National Environment of a Company on Its Financial Policy - Belanová, Katarína, 1978-
Súčasný podnikateľský svet podlieha zmenám, ktoré sú zapríčinené rastom nestability podnikateľského prostredia na národnej i globálnej úrovni. Článok sa zaoberá národným prostredím, osobitne tou časťou sociálneho prostredia, ktorá najvýznamnejšie ovplyvňuje finančné rozhodovanie podnikov. Autorka analyzuje vývoj základných makroekonomických ukazovateľov SR. Index ekonomickej slobody.