Sektorové účty verejnej správy podľa systému ESA 2010 - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Sektorové účty verejnej správy. V rozdielnej, ale stále integrovanej prezentácii účtov verejnej správy sa sledujú okem príjmov a výdavkov aj ukazovatele ekonomickej činnosti verejnej správy ako deficit či prebytok, financovanie, ostatné ekonomické toky a súvahové stavy. Prezentácia vládnej finančnej štatistiky používa agregáty a bilančné položky. Definovanie podľa koncepcie, definície, klasifikácie a účtovné pravidlá systému ESA 2010 tak, aby sa merali konzistentne s inými makroekonomickými premennými a s rovnakými ukazovateľmi v iných krajinách.