Historiografia financií v období centrálne plánovaného hospodárstva pri uplatnení fiškálneho centralizmu - Baláži, Peter
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Analýza finančného hospodárenia v období centrálne plánovaného hospodárstva, ktoré ako spoločensko – ekonomická formácia jestvovala v období po II. Svetovej vojne od roku 1948 a trvala do 17. novembra 1989 s dôsledkami aj v neskoršom období, pričom pozostatky pretrvávajú dodnes. Toto obdobie má vzhľadom na systém hospodárenia svoje špecifiká v systéme hospodárstva jak štátneho / verejného / tak aj podnikovo- hospodárskeho.