Historiografia financií v období II.svetovej vojny a v prechodnom povojnovom období pri nástupe centrálne plánovaného hospodárstva - Baláži, Peter
Analýza historiografických súvislostí vo finančnom hospodárení Slovenska počas druhej svetovej vojny a po nej. Po skončení druhej svetovej vojny sa vydali štáty tzv. východného bloku na cestu zmeny ekonomického systému, teda na prechod k centrálne plánovanému hospodárstvu. Finančné reformy po 2. svetovej vojne ako aj zmena ekonomického systému na centrálne plánovaný.