Prezentácia vládnej finančnej štatistiky podľa systému ESA 2010 - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku. Prezentácia vládnej finančnej štatistiky, ktorá poskytuje celkový obraz o ekonomických činnostiach verejnej správy, predovšetkým na príjmy a výdavky; deficit a prebytok, financovanie, ostatné ekonomické toky a súvaha rozoberieme neskôr. Prezentácia ekonomických činností verejnej správy vo forme vládnej finančnej štatistiky predstavuje obvyklú postupnosť účtov spôsobom, ktorý je vhodnejší pre analytikov financií verejnej správy a tvorcov politiky. Prezentácia vládnej finančnej štatistiky používa agregáty a bilančné položky definované podľa koncepcií, definícií, klasifikácií a účtovných pravidiel systému ESA 2010 tak, aby sa merali konzistentne s inými makroekonomickými premennými a s rovnakými ukazovateľmi v iných krajinách.