Counterfactual impact evaluation on EU cohesion policy interventions in training in companies - Potluka, Oto
Evaluačná kultúra v rámci kohéznej politiky EÚ sa vyvíja smerom k viac rigorózným prístupom. Napriek tomu, že Európska komisia predstavila požiadavky na dopadové evaluácie, sú tieto evaluácie stále skôr vzácné. Zamestnanosť je jedným z kľúčových cieľov európskych politík. Aplikácia kontrafaktuálnej dopadovej evaluácie na kohéznu politiku EÚ umožňuje porozumieť, ako táto jedna z nejdôležitejších politík EÚ funguje.