Linguistic and job-related aspects political correctness - Bláhová, Mária
Politická korektnosť a jej vývoj v posledných desaťročiach. Multikultúrna spoločnosť a politická korektnosť. Pôvodným zámerom politickej korektnosti bolo vyhnúť sa stereotypom, ktoré by mali tendenciu zovšeobecňovať určitú skupinu ľudí, ignorovať individuálne rozdiely, možnosti alternatívy a inakosť všeobecne.