Impact of US macroeconomic news announcements on intraday causalities on selected European stock markets - Gurgul, Henryk
Vplyv USA makroekonomických správ oznámenie o vzťahoch medzi výnosmi, volatilitou a obratom na troch európskych akciových trhoch pôsobiacich vo Frankfurte, Viedni a Varšave. Empirická analýza v obdobiach s alebo bez dôležitých verejne dostupných makroekonomických správ je založená na intradenných údajov hlavných indexov týchto akciových trhoch, a to DAX, ATX a WIG20.