Povinnosť lojality zamestnanca voči zamestnávateľovi - Kovalčíková, Martina
Povinnosť lojality je príznačná pre pracovnoprávne vzťahy. Napomáha vzájomnému budovaniu dôvery medzi účastníkmi pracovnoprávneho vzťahu. V rámci pracovnoprávneho vzťahu dochádza na strane zamestnanca ku konaniam, ktoré môžu znamenať porušenie povinnosti lojality. Akými konaniami môže byť táto povinnosť narušená a aké právne následky to môže vyvolať.