<An> Analysis of Slovak inbound tourism from a view of Hofstede's cultural dimension theory - Fodranová, Iveta, 1959-
Napriek enormnému prírodnému a turistickému potenciálu, cestovný ruch na Slovensku zaostáva. Negatívne hodnotenie Svetového ekonomického fóra (2014) indikátora vzťahu slovenskej populácie k zahraničným návštevníkom je alarmujúce. Identifikácia príčin týchto vzťahov porovnaním odlišnosti národných kultúr pri použití šiestich základných Hofstedeho dimenzií. Nevyhnutnosť efektívnejšej komunikácie s návštevníkmi z odlišnou kultúrou.