Pojem ideológia podľa teórie politických strán - Řádek, Miroslav
Pojem ideológia ako predmet záujmu viacerých spoločenských vied. Ideológia, frakcie a politické strany v etymologicko-historickom vývoji. Vývoj ideológie v rámci vývojových typov politických strán.