Where to study? choice behaviours of university students - Rehák, Štefan, 1974-
Univerzity ako dôležitý faktor regionálneho vývoja. V príspevku sa skúmajú faktory, ktoré ovplyvňujú rozhodnutia uchádzačov o štúdium na univerzite v regióne trvalého bydliska a v iných regiónoch. Zo 40000 študentov na Slovensku - 50% študovalo v domácom regióne. Bola použitá logistická regresia na určenie hlavných faktorov výberu štúdia v domácom regióne a mimo neho.