Higher education opportunities in Slovakia - Vlčková, Viera
Stručný vývoj univerzít na Slovensku od vytvorenia Československa (1918) po súčasnosť. Osobitná pozornosť je venována zmenám v priestorovej štruktúre univerzít a zmenám počtu študentov po roku 1989.