Metódy merania cenovej volatility podnikového dlhopisu B.O.F., a.s. emisie 06 - Mikloš, Miroslav, 1975-
Meranie cenovej volatility dlhopisu poukazuje na jednotlivé metódy jej merania, medzi ktoré zaraďujeme duráciu, ako prvú aproximáciu k cenovej funkcii dlhopisu a konvexnosť ako druhú aproximáciu k cenovej funkcii dlhopisu. Príspevok sa zameriava na duráciu a konvexnosť vybraného podnikového dlhopisu B.O.F. emisie 06 zo dňa 11.10.2006.