MS Excel v optimalizácii dlhopisového portfólia - Kaderová, Andrea
Aktívna stratégia swapového portfólia, ktorá vychádza z toho, že investor vlastní dlhopisové portfólio a toto portfólio sa snaží "inovovať" predajom a nákupom nových dlhopisov tak, aby finančné toky v jednotlivých periódach boli aspoň také veľké, aké boli v pôvodnom portfóliu.