Analýza úmrtnosti na Slovensku vo vzťahu k parametrickým modelom úmrtnosti - Šoltésová, Tatiana, 1975-
Demografický jav - úmrtnosť populácie v súvislosti so zvyšovaním strednej dĺžky života, ktorá výrazne mení štruktúru populácie v celej Európe. Intenzita úmrtnosti mužov a žien je modelovaná na základe Makehamovho zákona úmrtnosti.