Sankčný systém od 1.1.2016
Problematika sankcií, ktoré správca dane uloží za porušenie daňových povinností peňažnej alebo nepeňažnej povahy považované za správny delikt, je obsiahnutá v zákone č. 563/2009 Z.z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Úprava sankčného systému s účinnosťou od 1.1.2016 na základe pripomienok pracovnej komisie EÚ.