Vplyv faktorov šedej ekonomiky na podnik a realizáciu podnikových činností - Šagátová, Slavka, 1975-
Vnímanie tieňovej a šedej ekonomiky. Stav šedej ekonomiky v Európskej únii a na Slovensku. Najvýraznejšie prejavy tieňovej ekonomiky v podmienkach SR - daňové úniky podnikateľov, zisk z neoprávneného podnikania, zamestnávanie domácich na čierno, nezdanené vedľajšie zárobky zamestnancov a nelegálne pracovné pomery nezamestnaných. Odvetvia s najvyšším výskytom nelegálnej práce. Determinanty vývoja šedej ekonomiky. Prejavy šedej ekonomiky v podnikových procesoch.