Úsilie USA o hospodárske ovládnutie sveta - Škvrnda, František
Vznik teórie medzinárodných vzťahov. Realistická a liberálna teória medzinárodných vzťahov. Historické etapy úsilia o hospodársku diplomaciu USA vo svete.