Nerovnosti v oblasti spotreby v SR - Dováľová, Gabriela, 1982-
Nerovnosti v oblasti spotreby na Slovensku. Analýza dát  čistých peňažných príjmov domácností na národnej a regionálnej úrovni ukázala, že nerovnosti v oblasti čistých peňažných príjmov zo zamestnania sú jedným z hlavných zdrojov príjmových nerovností domácností na Slovensku ako aj to, že príjmové nerovnosti nie sú plne transformované do nerovností v oblasti spotreby. Analýza tiež poukázala na prehĺbenie regionálnych nerovností v oblasti pracovných príjmov vplyvom finančnej a ekonomickej krízy,  čo sa však opäť plne neprejavilo v spotrebe. Vývoj nerovností v spotrebe na Slovensku bol ovplyvnený pôsobením viacerých faktorov, medzi ktoré možno zaradiť aj cenový vývoj.