Model predikcie úpadku obchodných spoločností podnikajúcich v podmienkach SR - Gulka, Martin
Prezentácia výsledkov konštrukcie a odhadu modelu predikcie úpadku obchodných spoločností podnikajúcich v podmienkach SR s využitím logistickej regresie. Základom pre zostrojenie modelu sú kvantitatívne finančné ukazovatele, pre výpočet ktorých sú potrebné údaje z jednotlivých výkazov účtovnej závierky. Výsledný model je schopný predikovať  pri určitej úrovni chybovosti pravdepodobnosť  úpadku obchodnej spoločnosti v časovom horizonte nasledujúcich dvanástich mesiacov. Súčasťou príspevku je zároveň  porovnanie klasifikačnej presnosti nášho modelu s modelom Z‐score, ktorý je používateľmi finančnej analýzy často využívaný.