Reporting udržateľnosti podnikania podľa GRI - Budinská, Lucia, 1990-
Vykazovanie udržateľnosti podnikania a smernica Európskeho parlamentu, ktorá ukladá povinnosť veľkým spoločnostiam od roku 2014 zahŕňať do výročných správ indikátory udržateľnosti podnikania. Global Reporting Iniciative (GRI, globálna iniciatíva vo výkazníctve) je nezávislá organizácia so sídlom v Amsterdame, ktorej cieľom je vytvoriť dôveryhodný a uznávaný rámec pre výkazníctvo o udržateľnom rozvoji použiteľný v organizácii akejkoľvek veľkosti, sektoru a lokality.