Biela a čierna farba v slovenčine a španielčine - Spišiaková, Mária, 1973-
Sémantická analýza lexikálnych jednotiek (slov, výrazov, ustálených slovných spojení, atď.), ktoré v názve obsahujú bielu alebo čiernu farbu so zameraním na kontrastívno-komparačnú analýzu. Rozšírenie významu a použitie týchto konštrukcií v španielskej a slovenskej spoločnosti.