Od filozofie jazyka k jeho výučbe - Kvapil, Roman, 1971-
Jazyk, filozofia, obraz sveta. Jazyk nie je iba nástroj na komunikáciu. Historický pohľad na výučbu jazykov. Kritika gramaticko-prekladovej metódy a reformácia stredovekého školstva. Jazyk ako nástroj na vyjadrenie pocitov, asociácie a intuície.