Východisková štúdia - Mediálna gramotnosť mladej generácie Slovenska - Paholková, Barbora
Autorka sa zameriava najmä na predprípravnú etapu a výskumnú úlohu, pretože príspevok slúži ako štúdia, ktorá je určená pre ďalší výskum, ktorý sa zameriava na vzdelávanie a gramotnosť spotrebiteľov na Slovensku, ako aj vnímania mediálnej komunikácie. Príspevok je len východiskovou štúdiou, ktorá má pomôcť preniknúť do jadra skúmanej problematiky a navrhnúť opatrenia pre celoživotné vzdelávanie spotrebiteľov, resp. mladej generácie. Mediálna výchova ako proces získavania mediálnej gramotnosti. Model desiatich kompetencií mediálnej gramotnosti.